Monday, August 23, 2010

Biskut Cornflakes Lebaran Mulia

Ewah..
Kemain lagi nama biskut ni ye.
Nama asal biskut ni ialah Biskut Cornflakes.
Resepi dari officemate. Tak sure la dia ceduk dari mana.
Apa-apa pun sedap dan rangup.
Yang penting!!!!!!!!!
Sudah mendapat tempahan untuk raya ok!

Recipe untuk cuba skill membaking.

Bahan2nya

120g butter
60g icing sugar (sifted)
1 egg yolk
120g flour (sifted)
30g cornflour (sifted)
30g milk powder (sifted)
30g raisins
100g cornflakes (crushed )

Method:
1) Cream butter and icing sugar till light & fluffy. Beat in egg yolk.
2) Fold sifted flour mixture into butter mixture
3) Drop mixture teaspoon by teaspoon onto the cornflakes. Shape into ball & places into papercup.
4) Bake at 170 for 20-25 minutes (depends on ur oven)



6 comments:

Julin Julai said...

walaopun hangit, tetapi gambarmu tetap menjadi pojaan hatiku

gerbera said...

Dr Julin: Yang hangit tu la yang masuk dalam perut dulu.

mrs.ecam said...

salam knal...

tngk gambo pong aku dh terliur...msti rangup krup2 kn

gerbera said...

Salam kenal juga.

Memang krup-krap krup krap.
Sedap. Isi bakul kena angkat sendiri.Kalo suruh org kena bayar plak upah :)

jenna martin said...

hi...what do u mean by flour? tepung gandum ke tepung naik sendiri?

jenna martin said...

hi...what do u mean by flour? tepung gandum ke tepung naik sendiri?